Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1267g5142kcal0g1265.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1945g6674kcal198.2g1361.6g23.3g68.1g
Voi 1417g10275kcal16.9g5.7g1151.6g0g
Leivinjauhe 50g88kcal2.6g18.9g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g40g160kcal0g39.5g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1995g770kcal3.2g162.8g1.8g29.9g
Kananmuna 50g(kpl)499g628kcal54.9g1.5g44.9g0g
Maito, Kevyt748g344kcal23.9g35.9g11.2g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g40g145kcal1.4g31.8g1.4g0g
Sokeri 80g324kcal0g79.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16160g49101kcal602.2g6006g2468.4g196.4g
Valittu annoskoko8080g24550kcal301.1g3003g1234.2g98.2g
Annoskoko puolitettuna4040g12275kcal150.6g1501.5g617.1g49.1g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137478