Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1840g6313kcal187.5g1288g22.1g64.4g
Leivinjauhe 80g141kcal4.2g30.2g0g0.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g64g256kcal0g63.4g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g1600g1920kcal51.2g72g160g0g
Kananmuna kuoreton 880g1255kcal110g2.6g90.2g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g2000g1300kcal220g84g6g0g
Sokeri 800g3247kcal0g799.2g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 800g365kcal24g38.4g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16176g29594kcal1193.8g4755.6g580.6g129.6g
Valittu annoskoko8088g14797kcal596.9g2377.8g290.3g64.8g
Annoskoko puolitettuna4044g7399kcal298.5g1188.9g145.2g32.4g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908