Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen25g8.2kcal0.8g1.2g0g0g
Hiiva 2.1g1.5kcal0.3g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki8.3g4.7kcal0.7g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 43g148kcal4.4g30.2g0.5g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana162g355kcal12.4g63.6g4.4g3.2g
Valittu annoskoko81g177kcal6.2g31.8g2.2g1.6g
Annoskoko puolitettuna41g89kcal3.1g15.9g1.1g0.8g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.3g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567