Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt14g6.4kcal0.4g0.7g0.2g0g
Hiiva 1.4g1kcal0.2g0g0g0.1g
Vehnäjauho, sunnuntai33g117kcal4g23.7g0.7g1g
Keltuainen, 20g, annos 20g2.2g1.4kcal0.1g0g0.6g0g
Kananmuna kuoreton 3.3g4.8kcal0.4g0g0.3g0g
Voi 5.6g40kcal0.1g0g4.5g0g
Sokeri 10g39kcal0g9.5g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Rusinat (Rainbow) 1 pss5.6g18kcal0.2g4g0g0.5g
Sekahedelmä, kuivattu 5.6g12kcal0.2g2.4g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana162g481kcal11.2g81g12.6g4.4g
Valittu annoskoko81g241kcal5.6g40.5g6.3g2.2g
Annoskoko puolitettuna41g120kcal2.8g20.3g3.2g1.1g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g7.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984