Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl9g32kcal1.3g6g0.3g0.5g
Vehnänalkio, 0,25 dl1.9g6.2kcal0.6g0.6g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Rahka, valio12g7.6kcal1.2g0.5g0g0g
Mustikka metsä- 14g6.1kcal0.1g0.9g0.1g0.5g
Kananmuna kuoreton 17g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 16g5.3kcal0.5g0.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.7kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana162g295kcal11.6g33g12.4g2.6g
Valittu annoskoko81g147kcal5.8g16.5g6.2g1.3g
Annoskoko puolitettuna41g74kcal2.9g8.3g3.1g0.7g
Arvot/100g100g182kcal7.1g20.3g7.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558