Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen17g121kcal0.2g0.2g13.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai17g59kcal2g11.9g0.4g0.5g
Luumu kivetön, kuivattu 17g34kcal0.7g6.3g0.1g1.4g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Sokeri 17g68kcal0g16.7g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana163g604kcal9.2g70.6g30.6g3.8g
Valittu annoskoko81g302kcal4.6g35.3g15.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna41g151kcal2.3g17.7g7.7g1g
Arvot/100g100g371kcal5.7g43.4g18.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278