Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 8.6g12kcal1.1g0g0.9g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.2g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 18g3.3kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Rypsiöljy 9g83kcal0g0g9.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Ruokasooda 0.5g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl6.8g43kcal0.9g0.2g4.3g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Rusina 3.1g9kcal0.1g1.9g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana163g555kcal8.6g61.6g29.8g2.2g
Valittu annoskoko81g278kcal4.3g30.8g14.9g1.1g
Annoskoko puolitettuna41g139kcal2.2g15.4g7.5g0.6g
Arvot/100g100g341kcal5.3g37.9g18.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980