Siemensämpylät

Pellavansiemeniä 25 g
Hampunsiemeniä 20 g
Mörby Special sämpylärouhe 50g
Vehnäjauhoja 280 g+grahamj. 185g
Siirappia 40g + suolaa 1,5 tl
kuivahiiva ps, vettä n 5dl
rypsiöljy 50g
Nostata taikina ja käännä se ympäri pari kertaa.

Laita jk odottamaan paistamista vaikka seuraavaan aamuun.

Nostele lusikalla pellille.

Päälle vähän vj. Uuni 230/ 35 min ja tulee rapea pinta, sisältä pehmeä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Santtunen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g1.8g8.4kcal0.4g0g0.8g0.5g
Hamppu, siemen1.5g7.4kcal0.3g0.5g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.3g0.2g0.7g
Grahamjauho luomu (Pirkka) (Pirkka), annos 50g14g43kcal1.9g7.8g0.4g1.7g
Siirappi 2.9g8.8kcal0g2.2g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.8g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 36g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 3.6g32kcal0g0g3.6g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana163g340kcal9.4g49.6g11g5.8g
Valittu annoskoko81g170kcal4.7g24.8g5.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna41g85kcal2.4g12.4g2.8g1.5g
Arvot/100g100g209kcal5.8g30.5g6.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=341690