Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen11g3.5kcal0.3g0.5g0g0g
Hiiva 0.9g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Sokeri 7.4g30kcal0g7.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.8g8.2kcal0.7g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g62kcal1.8g12.7g0.2g0.6g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g2.6g19kcal0g0g2.1g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)11g20kcal0g4.8g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki17g10kcal1.5g0.9g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu7g4.2kcal0.1g0.3g0.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana163g316kcal9g53.4g6.4g1.4g
Valittu annoskoko82g158kcal4.5g26.7g3.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna41g79kcal2.3g13.4g1.6g0.4g
Arvot/100g100g194kcal5.5g32.8g3.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817