Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Sokeri 8g33kcal0g8g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g2.2g7.7kcal0.1g1.8g0g0.1g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g1.9g6.3kcal0g1.5g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.3g4.6kcal0.2g0.1g0.3g0.4g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA13g20kcal0.9g2g0.9g0g
Pandan tumma suklaa 150 g9g50kcal0.5g4.9g3g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl25g90kcal0.5g0.7g9.5g0g
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g3.1g1.3kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana163g501kcal7.8g47.4g30.2g1g
Valittu annoskoko82g250kcal3.9g23.7g15.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna41g125kcal2g11.9g7.6g0.3g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905