Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 13g39kcal2.3g6.3g0.1g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 52g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Naudanliha keskiarvo 6.5g10kcal1.3g0g0.5g0g
Sianliha keskiarvo 6.5g14kcal1.2g0g1.1g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana163g129kcal9.6g13g3.4g3g
Valittu annoskoko82g64kcal4.8g6.5g1.7g1.5g
Annoskoko puolitettuna41g32kcal2.4g3.3g0.9g0.8g
Arvot/100g100g79kcal5.9g8g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019