Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu7.5g9kcal0.8g0g0.7g0g
Sokeri 16g64kcal0g15.9g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos20g67kcal0.5g15.9g0.1g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 9g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g9g67kcal0.1g0.1g7.5g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 13g11kcal0.4g0.5g0.7g0g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Sokeri 2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana163g478kcal4.4g72.2g18.8g0g
Valittu annoskoko82g239kcal2.2g36.1g9.4g0g
Annoskoko puolitettuna41g120kcal1.1g18.1g4.7g0g
Arvot/100g100g293kcal2.7g44.2g11.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813