Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g28g10kcal0.1g2g0.1g0.5g
Voi (perinteinen meijerivoi)7.9g57kcal0g0g6.3g0g
Sokeri10g42kcal0g10.4g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g12g43kcal1.6g8.4g0.3g0.4g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl10g35kcal0.2g0.3g3.6g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g13g8.5kcal1.4g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana164g393kcal6.6g43.4g20.6g1.8g
Valittu annoskoko82g196kcal3.3g21.7g10.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna41g98kcal1.7g10.9g5.2g0.5g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574