Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 68g85kcal7.4g0.2g6.1g0g
Sokeri 66g267kcal0g65.6g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g19g60kcal3.5g7.9g1.5g3.5g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl101g372kcal12.1g74.4g2.1g3.5g
Leivinjauhe 5.8g10kcal0.3g2.2g0g0g
Neljänviljanhiutale 23g77kcal2.3g13.5g0.8g2.7g
Fariinisokeri27g110kcal0g27g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.3g8.4kcal0.1g1.8g0.1g0g
Rypsiöljy 35g308kcal0g0g34.8g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 77g35kcal2.3g3.7g1.2g0g
Raparperi 387g130kcal2.7g21.3g0.4g5.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1620g2922kcal61.4g435.2g94g30.2g
Valittu annoskoko810g1461kcal30.7g217.6g47g15.1g
Annoskoko puolitettuna405g731kcal15.4g108.8g23.5g7.6g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733