Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 21g148kcal0.2g0.1g16.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen249g82kcal8.2g12.2g0g0g
Hiiva 21g16kcal2.7g0.2g0.1g1.4g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki83g47kcal7.1g4.2g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 432g1482kcal44g302.4g5.2g15.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1620g3548kcal124.4g638.2g44.2g33g
Valittu annoskoko810g1774kcal62.2g319.1g22.1g16.5g
Annoskoko puolitettuna405g887kcal31.1g159.6g11.1g8.3g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567