Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g224g125kcal19g11.2g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 49g70kcal6.2g0.1g5.1g0g
Sokeri 72g291kcal0g71.6g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 45g136kcal3.9g24.8g0.9g6.2g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)31g116kcal4.4g17.2g2.5g3.4g
Leivinjauhe 3.6g6.3kcal0.2g1.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 81g277kcal8.2g56.4g1g2.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Mustikka metsä- 224g99kcal1.1g14.3g1.3g7.4g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g63g23kcal5.6g0g0g0g
Sokeri 13g55kcal0g13.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1620g2477kcal97.2g420.8g31.4g39.6g
Valittu annoskoko810g1239kcal48.6g210.4g15.7g19.8g
Annoskoko puolitettuna405g619kcal24.3g105.2g7.9g9.9g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518