Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g131g628kcal6.9g83.8g30.1g1.3g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g37g172kcal0.2g0.2g19.1g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g187g1047kcal15g69.2g78.5g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g150g382kcal8.8g4.8g35.8g0g
Sokeri 48g194kcal0g47.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu90g113kcal9.9g0.3g8.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Liivate 3g10kcal2.6g0g0g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl150g509kcal3g4.5g52.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1620g6140kcal92.8g428.4g448g2.6g
Valittu annoskoko810g3070kcal46.4g214.2g224g1.3g
Annoskoko puolitettuna405g1535kcal23.2g107.1g112g0.7g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664