Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 418g194kcal2.1g35.1g0.8g7.9g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g17g57kcal1.8g12.1g0g0g
Valkoviini kuiva 42g29kcal0.1g0.3g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl334g1136kcal6.7g10g116.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1620g2831kcal21.4g115g235.4g15.8g
Valittu annoskoko810g1416kcal10.7g57.5g117.7g7.9g
Annoskoko puolitettuna405g708kcal5.4g28.8g58.9g4g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038