Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 227g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 91g636kcal0.6g0g71.6g0g
Mineraalisuola keskiarvo 1.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 148g507kcal15.1g103.4g1.8g5.2g
Kananmuna kuoreton 150g214kcal18.7g0.4g15.4g0g
Sokeri 73g295kcal0g72.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.8g6.6kcal0.1g1.4g0.1g0g
Rypsiöljy 32g281kcal0g0g31.8g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 86g760kcal0.5g0.3g85.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1620g5399kcal70g356.2g412.4g10.4g
Valittu annoskoko810g2699kcal35g178.1g206.2g5.2g
Annoskoko puolitettuna405g1350kcal17.5g89.1g103.1g2.6g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632