Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 270g383kcal47.4g0g21.6g0g
Paprika punainen 34g10kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g225g833kcal10.1g69.8g56.3g8.3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 113g72kcal3.6g5.4g3.9g0g
Sipuli (kuorittu)84g23kcal1.1g4.1g0.2g1.4g
Kananmuna 50g(kpl)84g106kcal9.3g0.3g7.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1620g2854kcal143.6g162.2g179.4g20.6g
Valittu annoskoko810g1427kcal71.8g81.1g89.7g10.3g
Annoskoko puolitettuna405g714kcal35.9g40.6g44.9g5.2g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609