Munakoiso-parmigiana

4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 580 grammaa

Tiipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 3500g783kcal17.5g108.5g7g87.5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2800g568kcal16.8g106.4g8.4g39.2g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g700g2716kcal231g0g198.8g0g
Juusto, mozzarella 700g1825kcal130.2g0g142.1g0g
Sipuli (kuorittu)315g85kcal4.1g15.1g0.6g5.4g
Basilika, tuore53g21kcal1.6g2.6g0.4g2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g53g473kcal0g0g52.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16240g12941kcal802.4g465.2g819.6g268.2g
Valittu annoskoko8120g6470kcal401.2g232.6g409.8g134.1g
Annoskoko puolitettuna4060g3235kcal200.6g116.3g204.9g67.1g
Arvot/100g100g80kcal4.9g2.9g5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164541