Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)

1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.

Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.

3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle n. 2tl voita.

Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.

Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.

Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

4. Pienennä lämpötilaa.

Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.

Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.

- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.

- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.

- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Kuuteppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä AB Acidophilus Valio4474g2371kcal143.2g201.3g111.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu869g1095kcal95.6g2.6g78.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g320g2333kcal3.2g3.2g255.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2077g7128kcal211.7g1454.2g24.9g72.7g
Leivinjauhe 64g112kcal3.3g24.2g0g0.3g
Hunaja 256g845kcal1.3g206.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g26g102kcal0g25.3g0g0g
Ruokasuola jodioitu 42g1.1kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16256g27976kcal917.2g3834.8g941.4g146g
Valittu annoskoko8128g13988kcal458.6g1917.4g470.7g73g
Annoskoko puolitettuna4064g6994kcal229.3g958.7g235.4g36.5g
Arvot/100g100g172kcal5.6g23.6g5.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172011