Omenaiset uunikasvikset ja -makkara (pirkka)

8 - 9 (n. 800 g) perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt (500 g) HK Sininen kevyt lenkkimakkaraa
2 omenaa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

Kastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour Cuisinea, pesto
(2 - 3 rkl maitoa)

Vaihe 1
Kuori ja lohko perunat ja sipulit.

Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.

Vaihe 2
Levitä kasvikset uunivuokaan.

Lisää öljy ja mausteet.

Sekoita.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Vaihe 3
Kuori ja paloittele makkara.

Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.

Vaihe 4
Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.

Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.

Vaihe 5
Ohenna kastike halutessasi maidolla.

Tarjoa kastike erikseen.

(Merkitse kastike laskuriin erikseen!)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2170 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 300g228kcal5.6g46.5g0.6g3g
Punasipuli, kuorittu, 100g41g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Porkkana 56g18kcal0.3g3.1g0.1g1.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 15g133kcal0g0g15g0g
Lenkki, kevyt sininen HK188g319kcal18.7g18.7g18.7g0.2g
Omena, ulkomainen, kuorittu 120g54kcal0.2g11.3g0.1g2.2g
Miniluumutomaatti, annos 250g94g19kcal0.6g3.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1627g1563kcal51.8g169.4g69.8g15g
Valittu annoskoko814g782kcal25.9g84.7g34.9g7.5g
Annoskoko puolitettuna407g391kcal13g42.4g17.5g3.8g
Arvot/100g100g96kcal3.2g10.4g4.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275280