Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali5072g1070kcal60.9g172.4g10.1g106.5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1068g1772kcal202.9g0g106.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g534g150kcal3.2g31.8g1.1g13.3g
Sipuli 160g48kcal2g7.7g0.3g2.7g
Vesi1068g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 134g402kcal0.1g98.9g0g0g
Oivariini, 60 (100g)40g220kcal0.4g0.4g24g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)40g33kcal3.8g4.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16272g7392kcal546.6g631.2g284.6g245g
Valittu annoskoko8136g3696kcal273.3g315.6g142.3g122.5g
Annoskoko puolitettuna4068g1848kcal136.7g157.8g71.2g61.3g
Arvot/100g100g45kcal3.4g3.9g1.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=306055