Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 3154g1210kcal31.5g217.6g6.3g78.8g
Vesi2253g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g50g158kcal2.4g9.2g12.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g451g122kcal5.9g21.6g0.9g7.7g
Rypsiöljy rainbow23g203kcal0g0g22.5g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g811g2433kcal170.3g8.1g170.3g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g901g523kcal36g43.2g22.5g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g225g766kcal45g0g65.3g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g270g541kcal23g8.1g46g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16272g11909kcal628.2g615.6g692.6g173g
Valittu annoskoko8136g5954kcal314.1g307.8g346.3g86.5g
Annoskoko puolitettuna4068g2977kcal157.1g153.9g173.2g43.3g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589