Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipuli 3.6g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Purjosipuli 27g6.2kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Oliiviöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Riisi tumma 58g201kcal4g41.4g1.3g2.3g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 58g208kcal4.7g45.5g0.3g1g
Vesi315g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 4.9g15kcal0.5g1.7g0.7g0.1g
Paprika punainen 76g22kcal0.7g3.4g0.3g1.5g
Parsakaali brokkoli 90g32kcal4.2g1.8g0.3g2.2g
Katkarapu 135g92kcal19.5g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1629g1241kcal70g194.4g15.4g17.2g
Valittu annoskoko815g620kcal35g97.2g7.7g8.6g
Annoskoko puolitettuna407g310kcal17.5g48.6g3.9g4.3g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791