Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 29g8.8kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 422g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Timjami 5.1g14kcal0.5g1.4g0.4g1.9g
Purjosipuli 44g10kcal0.8g1g0.1g0.9g
Valkosipuli 3.4g3.7kcal0.3g0.5g0g0.1g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 25g5.5kcal0.1g0.4g0g0g
Juuriselleri 30g9kcal0.4g1.4g0.1g0.9g
Tomaattisose tomaattipyree 24g18kcal1.1g3.1g0g0.2g
Puna-ahven savustettu 113g127kcal18.9g0g5.6g0g
Katkarapu 66g45kcal9.5g0g0.7g0g
Sinisimpukka vedessä 51g45kcal7.9g1g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1629g619kcal80g21.2g20.4g9.6g
Valittu annoskoko815g310kcal40g10.6g10.2g4.8g
Annoskoko puolitettuna407g155kcal20g5.3g5.1g2.4g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203