Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 163g558kcal16.6g113.9g2g5.7g
Sokeri 106g432kcal0g106.3g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 167g1168kcal1.1g0g131.5g0g
Mustikka250g83kcal1.3g16g1g8.3g
Kananmuna kuoreton 46g66kcal5.7g0.1g4.7g0g
Leivinjauhe 4.2g7.3kcal0.2g1.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1630g4655kcal49.8g482.4g278.4g28g
Valittu annoskoko815g2328kcal24.9g241.2g139.2g14g
Annoskoko puolitettuna408g1164kcal12.5g120.6g69.6g7g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796