Paahdettu paprika-linssikeitto

Pilko paprikat isoiksi lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes kuoreen alkaa tulla tummia pilkkuja.

Anna jäähtyä hetken, kuori ja pilko.

Huuhtele ja valuta linssit.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki, lisää loput ainekset ja puolet vedestä.

Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä (20-25 minuuttia).

Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Saara74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen50g13kcal0.5g2.3g0.2g1g
Valkosipuli 3.5g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Tuore chili (Oma), annos 20g5g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)6g14kcal1.1g0.8g0.7g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g5g2.4kcal0.1g0.4g0.1g0.2g
Tomaattipyree, Pirkka15g12kcal0.5g2.8g0.1g0.1g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)5g45kcal0g0g5g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g100g325kcal24g49g1g12g
Tomaatti, tuore200g41kcal1.2g7.6g0.6g2.8g
Paprikajauhe 0.5g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1630g933kcal56.4g130.4g15.6g33.8g
Valittu annoskoko815g466kcal28.2g65.2g7.8g16.9g
Annoskoko puolitettuna408g233kcal14.1g32.6g3.9g8.5g
Arvot/100g100g57kcal3.5g8g1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321936