Porkkanasosekeitto

Paloittele porkkanat ja sipulit ja keitä ne kypsäksi kasvisliemivedessä.

Kaada liemi talteen ja soseuta porkkanat ja sipulit soseeksi.

Lisää ruokakerma ja lientä tarpeen mukaan.

Mausta rakuunalla tai basilikalla, kiehauta keitto vielä kerran.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Caristaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g375g105kcal2.3g22.3g0.8g9.4g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g3.8g9kcal0.2g1.6g0.2g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)38g32kcal0.4g1.3g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1632g307kcal6.6g53g7.2g19.6g
Valittu annoskoko816g154kcal3.3g26.5g3.6g9.8g
Annoskoko puolitettuna408g77kcal1.7g13.3g1.8g4.9g
Arvot/100g100g19kcal0.4g3.2g0.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117864