Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer160g826kcal6.3g89.8g48.1g8.5g
Voi 160g1164kcal1.9g0.6g130.4g0g
Sokeri 136g553kcal0g136.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu176g222kcal19.4g0.5g15.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 182g626kcal18.6g127.7g2.2g6.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1632g6782kcal92.4g709.6g393.2g29.8g
Valittu annoskoko816g3391kcal46.2g354.8g196.6g14.9g
Annoskoko puolitettuna408g1696kcal23.1g177.4g98.3g7.5g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834