Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)266g369kcal29.5g1.1g27.6g0g
Sokeri 51g206kcal0g50.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 54g186kcal5.5g38g0.7g1.9g
Perunajauho 1dl=70g60g202kcal0.1g49.5g0g0g
Leivinjauhe 4.8g8.5kcal0.3g1.8g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore12g3kcal0g1.1g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g362g579kcal26.1g57.9g25.3g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g6g17kcal0.1g3.4g0g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1632g3144kcal123.2g406.8g107.2g8.6g
Valittu annoskoko816g1572kcal61.6g203.4g53.6g4.3g
Annoskoko puolitettuna408g786kcal30.8g101.7g26.8g2.2g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179