Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g135g608kcal10.4g91.8g21.6g4.9g
Voi (perinteinen meijerivoi)49g351kcal0g0g39g0g
Vadelma 128g52kcal1.3g5.2g1g4.7g
Maitorahka (Pirkka)188g124kcal22.5g7.5g0.6g0g
Vispikerma Flora 20%150g330kcal4.5g7.5g30g0g
Liivatelehti, gelatiini11g37kcal9g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g11g45kcal0.1g9.7g0.6g0g
Mustikka metsä- 146g64kcal0.7g9.4g0.9g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1634g3221kcal97g262.2g187.4g28.8g
Valittu annoskoko817g1611kcal48.5g131.1g93.7g14.4g
Annoskoko puolitettuna408g805kcal24.3g65.6g46.9g7.2g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214739