Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4591g969kcal55.1g156.1g9.2g96.4g
Viinietikka 191g40kcal0g1g0g0g
Oliiviöljy 54g474kcal0g0g53.6g0g
Sokeri230g932kcal0g229.3g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g1148g253kcal11.5g51.6g0g23g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 15g39kcal2.2g3.1g0.6g6.2g
Mustapippuri 7.7g21kcal0.8g2.9g0.3g2g
Vesi, vesijohtovesi 1913g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16320g5453kcal139.2g888g127.4g255.2g
Valittu annoskoko8160g2726kcal69.6g444g63.7g127.6g
Annoskoko puolitettuna4080g1363kcal34.8g222g31.9g63.8g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649