Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g4000g2400kcal60g520g4g36g
Voi 600g4353kcal7.1g2.4g487.8g0g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1600g528kcal52.8g78.4g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 600g1981kcal12g18g210g0g
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 160g173kcal12.6g26.1g1g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16320g24438kcal458.4g2420.2g1426g147g
Valittu annoskoko8160g12219kcal229.2g1210.1g713g73.5g
Annoskoko puolitettuna4080g6109kcal114.6g605.1g356.5g36.8g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258