Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer1604g8260kcal62.6g898.2g481.2g85g
Voi 1604g11635kcal19.1g6.4g1304g0g
Sokeri 1363g5534kcal0g1362g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1764g2223kcal194.1g5.3g158.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1825g6260kcal185.9g1277.1g21.9g63.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16320g67824kcal923.4g7098g3931.8g297.8g
Valittu annoskoko8160g33912kcal461.7g3549g1965.9g148.9g
Annoskoko puolitettuna4080g16956kcal230.9g1774.5g983g74.5g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834