Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 150g112kcal19.7g1.6g0.6g10.3g
Siirappi, tumma1141g3652kcal1.1g844.6g0g0g
Suola, annos 3g60g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 524g1887kcal94.4g239g40.4g91.7g
Ruisjauho kokojyväjauho 524g1594kcal45.9g290.4g10g72.9g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)770g2918kcal90.1g592.8g16.9g110.1g
Vehnäjauho puolikarkea 2007g6887kcal204.5g1404.9g24.1g70.2g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g2996g929kcal89.9g125.8g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16344g35955kcal1091.2g6998.2g196g710.4g
Valittu annoskoko8172g17978kcal545.6g3499.1g98g355.2g
Annoskoko puolitettuna4086g8989kcal272.8g1749.6g49g177.6g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164666