Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 3200g770kcal57.9g70.4g9.6g73.6g
Purjosipuli 640g147kcal11.6g15.4g1.3g13.4g
Valkosipuli 80g87kcal6.3g13g0.5g1.7g
Rypsiöljy 108g955kcal0g0g108g0g
Flora kevyt margariini 40 400g120g444kcal0.6g3.6g48g0g
Kasvisliemi laimennettu 3200g297kcal9.3g13.1g23g1.6g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g800g1920kcal120g24.8g160g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16344g9238kcal411.4g280.6g700.8g180.6g
Valittu annoskoko8172g4619kcal205.7g140.3g350.4g90.3g
Annoskoko puolitettuna4086g2310kcal102.9g70.2g175.2g45.2g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518