Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow1118g6147kcal10.1g10.1g670.6g0g
Kananmuna kuoreton 615g877kcal76.8g1.8g63g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1090g3739kcal111g762.8g13.1g38.1g
Leivinjauhe 56g98kcal2.9g21.1g0g0.3g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 2235g796kcal3.6g158.9g2g44.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g45g179kcal0g44.3g0g0g
Omenasose makeuttamaton 503g379kcal1.5g85.5g0.5g7.6g
Margariini, 60%, Rainbow559g3074kcal5g5g335.3g0g
Sokeri 950g3856kcal0g949.1g0g0g
Ruishiutale 1006g2973kcal88g523.1g25.1g139.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16352g44236kcal597.8g5123.4g2219.2g461g
Valittu annoskoko8176g22118kcal298.9g2561.7g1109.6g230.5g
Annoskoko puolitettuna4088g11059kcal149.5g1280.9g554.8g115.3g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324