Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g188g594kcal42.3g4.7g45.1g0g
Nauris 248g68kcal2.5g10.4g0.7g4.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g150g42kcal0.9g8.9g0.3g3.8g
Punajuuri 188g72kcal1.9g13g0.4g4.7g
Oliiviöljy 30g266kcal0g0g30.1g0g
Hunaja 15g50kcal0.1g12.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1638g2182kcal95.4g98.2g153.2g26.4g
Valittu annoskoko819g1091kcal47.7g49.1g76.6g13.2g
Annoskoko puolitettuna410g546kcal23.9g24.6g38.3g6.6g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877