Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 225g293kcal47.6g0g11.3g0g
Vesi451g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g27g7.6kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g13g11kcal0.4g0.4g0.9g0.1g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Voi 3.2g23kcal0g0g2.6g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 74g32kcal0.3g3g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g2.3g5.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1638g756kcal97.6g12.2g29.8g2.4g
Valittu annoskoko819g378kcal48.8g6.1g14.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna410g189kcal24.4g3.1g7.5g0.6g
Arvot/100g100g46kcal6g0.7g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291