Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1121g430kcal11.2g77.3g2.2g28g
Palsternakka 525g334kcal2.6g62g2.1g23.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g827g223kcal10.7g39.7g1.7g14.1g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)56g140kcal6.2g1.7g12.3g0.8g
Vesi3503g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g53g59kcal0.4g12.1g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1401g541kcal2.2g114.3g1.3g21g
Mustapippuri, annos 1g3.5g8kcal0.4g1.3g0.1g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g525g1103kcal120.9g0g68.3g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g175g245kcal4.9g11.4g21g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16380g6169kcal319g639.6g218g175g
Valittu annoskoko8190g3084kcal159.5g319.8g109g87.5g
Annoskoko puolitettuna4095g1542kcal79.8g159.9g54.5g43.8g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84712