Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio2809g1826kcal280.9g118g8.4g0g
Voi 1124g8152kcal13.4g4.5g913.6g0g
Sokeri 955g3877kcal0g954.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1124g3821kcal22.5g33.7g393.3g0g
Mantelirouhe, 1 rkl674g3896kcal142.3g35.7g340.5g78.2g
Kananmuna kuoreton 618g882kcal77.3g1.9g63.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g45g180kcal0g44.5g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g843g1011kcal4.2g252.8g4.2g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16384g47290kcal1081.2g2890.6g3446.8g164.8g
Valittu annoskoko8192g23645kcal540.6g1445.3g1723.4g82.4g
Annoskoko puolitettuna4096g11822kcal270.3g722.7g861.7g41.2g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965