Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)15g8.2kcal0.8g0.4g0.4g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g25g69kcal0.2g6.4g2.4g0g
Tomusokeri 1dl=60g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml5g1kcal0.4g0g0g0g
Kauradigestive (Semper), annos 8g20g94kcal0.8g13.6g4g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 5g26kcal0g0g3g0g
Vadelma 10g4.1kcal0.1g0.4g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana164g424kcal4.6g46.2g19.8g0.8g
Valittu annoskoko82g212kcal2.3g23.1g9.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna41g106kcal1.2g11.6g5g0.2g
Arvot/100g100g258kcal2.8g28.2g12.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104