Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.2g2kcal0g0.4g0g0.2g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g22g69kcal0.6g16.6g0.1g1.7g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g22g75kcal0.6g18.4g0.1g0.4g
Kuivahiiva, annos 11g0.6g2.2kcal0.3g0.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl2.2g7.5kcal0.3g1.2g0.1g0.2g
Pellavansiemenrouhe,Risetti3.6g18kcal0.9g1.2g1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana164g372kcal5.4g76g5.4g7g
Valittu annoskoko82g186kcal2.7g38g2.7g3.5g
Annoskoko puolitettuna41g93kcal1.4g19g1.4g1.8g
Arvot/100g100g227kcal3.3g46.4g3.3g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049