Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green6.2g20kcal1.5g3.1g0.1g0.7g
Peruna, vanha, kuorittu 19g14kcal0.4g2.9g0g0.2g
Porkkana 8.1g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g31g11kcal0.5g2.2g0g0.4g
Valkosipuli 1.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Oliiviöljy 0.9g7.7kcal0g0g0.9g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g6.2g23kcal1.6g3.7g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana164g161kcal8.4g25.2g2.4g4g
Valittu annoskoko82g80kcal4.2g12.6g1.2g2g
Annoskoko puolitettuna41g40kcal2.1g6.3g0.6g1g
Arvot/100g100g98kcal5.1g15.4g1.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=163313