Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 188 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g51g31kcal0.8g6.6g0.1g0.5g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)8.7g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g12g3.5kcal0.1g0.7g0g0.3g
Culinesse (Flora), annos 10g3.3g15kcal0g0g1.7g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 2g18kcal0g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana165g149kcal2.6g17g7.6g2.2g
Valittu annoskoko82g75kcal1.3g8.5g3.8g1.1g
Annoskoko puolitettuna41g37kcal0.7g4.3g1.9g0.6g
Arvot/100g100g91kcal1.6g10.3g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=399165