Metukka-Makaronisalaatti

1. Pilko missä tahansa järjestyksessä juusto, metvursti, omena ja suolakurkku pieniksi kuutioiksi, lisää myös tonnikala salaattipohjaan.

2. Keitä makaroni suolan kanssa, puoli kiloa kuivaa makaronia vastaa noin 1300g valmista tavaraa.

3. Lisää ensin makaroni salaattipohjaan ja sitten kermaviili.

4. Sekoita tasaiseksi.

5. Pistä tunniksi pariksi kylmään asettumaan.

Tästä hyvänmakuinen ja helppo salaatti vaikkapa illanistujaisiin (itse en ahneuksissani jaa-a tätä muille), luovuutta saa ja pitääkin käyttää, joten muuntele raaka-aineita mielesi mukaan, myös kevyemmäksi voi tämän tehdä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Anzmo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Venäläinen meetvursti (Kotivara)11g47kcal2.4g0.4g4g0g
Makaroni, keitetty, suolaa 33g32kcal1g6.4g0.1g0.3g
Omena, keskikokoinen 200g4.4g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Kermajuusto 17% (Pirkka), annos 40g8.7g24kcal2.5g0g1.5g0g
Suolakurkku (Rainbow)4.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 18g23kcal0.5g0.6g2.1g0g
Tonnikala öljyssä 4g7.7kcal1.1g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana165g273kcal15g16g16.2g0.8g
Valittu annoskoko83g137kcal7.5g8g8.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna41g68kcal3.8g4g4.1g0.2g
Arvot/100g100g165kcal9.1g9.7g9.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460625