Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Rypsiöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Tomaatti 175g40kcal1g6g0.5g2.4g
Tomaattimurska 200g59kcal1.1g10.6g0.4g3.8g
Kookosmaito 200g417kcal4g5.6g42.7g1g
Kalaliemikuutio 5g15kcal0.5g1.7g0.7g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri5g20kcal0g5g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g5g19kcal0.1g4.2g0.2g0g
Katkarapu 75g51kcal10.8g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1640g1356kcal36.2g71g100.8g16.2g
Valittu annoskoko820g678kcal18.1g35.5g50.4g8.1g
Annoskoko puolitettuna410g339kcal9.1g17.8g25.2g4.1g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763