Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g175g271kcal24.5g4.4g17.5g0.3g
Peruna, vanha, kuorittu 125g95kcal2.3g19.4g0.2g1.2g
Porkkana, tuore90g25kcal0.5g5g0.2g2.2g
Selleri, annos 50g13g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Lanttu 25g7.2kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Palsternakka 3.8g2.4kcal0g0.4g0g0.2g
Purjosipuli 2.5g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Persilja 5g1.4kcal0.1g0.1g0g0.4g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g7g6.3kcal0.2g0.2g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1642g823kcal55.8g62.2g37g9.6g
Valittu annoskoko821g411kcal27.9g31.1g18.5g4.8g
Annoskoko puolitettuna410g206kcal14g15.6g9.3g2.4g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=355915